Tidlige e-tidsskrifter

I våre dager er nær sagt alle forskningstidsskrifter tilgjengelig digitalt. Men hvilke forskningstidsskrifter var de første som ble publisert på nettet? Og hvilke var de første som kun eksisterte på web?

Jeg har søkt en del rundt, men ikke funnet noen gode svar. Det ser ut for meg som om ting begynte å rulle mens jeg begynte å studere hovedfag og fikk min første hjemmeside, i 1995-96. Her er fire kun-på-web-tidsskrifter jeg selv vet var tidlig ute:

Oppdatering: Espen Aarseth minnet meg i kommentarene nedenfor om Postmodern Culture, som fra begynnelsen i 1990 ble publisert  som et tekstdokument (ren ASCII-kode) som kunne åpnes i et tekstbehandingsprogram. Utgavene ble sendt som vedlegg til e-post, og ved å sende e-post med koder til e-postlistetjeneren kunne lesere bestille tidligere utgaver.

Vet du om noen andre? Noen tidligere?

2 tanker om “Tidlige e-tidsskrifter

  1. Anders Fagerjord Innleggsforfatter

    Selvsagt! Jeg har jo selv lest ting som er publisert der. Takk for tipset! Og for påminnelsen om at internet ikke bare er Web.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *