Fagbok på Kindle

Jeg leser Kathleen Fitzpatricks Planned Obsolescence, om fremtidens forskningsmonografier. Jeg leser den på min Kindle, og lesebrettet tvinger meg til å tenke over e-fagboka.Jeg er veldig glad i Kindle-en min, og er veldig fornøyd med å lese romaner på den. Det er helt tydelig at det er romaner den er designet for, for når jeg leser vitenskapelige avhandlinger blir det straks mer vrient:

Det er klønete å notere på Kindle. Det går, men det tar tid å flytte markøren til riktig sted, og tatstauret er ikke godt.

Det er vanskelig å understreke også. Markøren er unøyaktig, og ofte må jeg forsøke flere ganger før jeg får markert det jeg vil.

Enda verre er det med litteraturreferansene. De burde vært formatert som lenker (slik de er i Steven Levys In the Plex for Kindle), men det er de ikke. For å se hva «Hillesund 2007» er for noe må jeg lete meg fram til referanselista:

  1. trykk«Menu»
  2. velg «go to..»
  3. velg «table of contents»
  4. rykk «next page» et par ganger
  5. velg «Bibliography»
  6. trykk «next page» gjentatte ganger, til du kommer til Hillesund

Etterhvert lærte jeg meg at referansene begynte på Location 4400, så jeg kunne korte det ned litt, men likevel…

På den annen side, når notater og understrekninger er gjort, er det veldig effektivt å kunne se alle samlet etter hverandre på egne sider.

Bildene i boka ble dårlige på lesebrettet. Dessuten skilte de lag med bildeteksten. Når det var lenket til, f.eks., figur 3.1, så kom jeg til bildeteksten til figur 3.1, men så ikke noe bilde! Bildet var så høyt at det havnet på siden før. Ikke så elegant. I det hele tatt kunne Kindle hatt bedre kontroll for «enker» og «horunger», linjer som blir stående alene på en side.

Jeg har laget en egen side om mine krav til en god digital fagbok. Der vil jeg samle opp erfaringer med e-fagbøker over tid.

En tanke om “Fagbok på Kindle

  1. Tilbaketråkk: Tidlige e-tidsskrifter | Anders Fagerjord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *